10. DM-guld til Roskilde Bordtennis

Bordtennisklubben fra vikingebyen fik med en sikker sejr over Næstved hjemme sat en tyk streg under at det er Danmarks absolut bedste bordtennishold

Af Morten Lyebalk

Der var lagt op til helt store brag i Roskildehallens hal D, der lagde rammer om det andet finaleopgør om årets DM-titel for hold. Spændingen var så absolut intakt efter det første opgør i Næstved, hvor hjemmeholdet på et tidspunkt havde Roskilde nede i sækken med 3-1 og 2-0 føring i sæt til Næstveds hollænder, Ewout Oostwouder imod alderspræsidenten Allan Bentsen. Men dels med erfaring – og dels med en halvskadet Ewout – gjorde at Bentsen ligesom resten af Roskilde-holdet kravlede op af sækken igen: 2-0 føringen blev vendt til en Bentsen-sejr med 3-2 – og da de øvrige Roskilde-knægte også hentede sejre… ja, så blev en Næstved-føring i stedet til et Næstved-Nederlag på 3-5.

Alderspræsidenten viser vejen

Første mand ved bordet i Roskildehallerne, hvor godt 300 trofaste og medlevende publikummer trodsede det gode danske sommervejr og var mødt op for at støtte op om Roskilde Bordtennis, se tryllekunst ved Daniel Thomsen (fra ”Danmark har talent”) og spise gratis pølser (sponsoreret af JN Meat), var netop alderspræsident, 49-årige Allan Bentsen, der skulle op imod Andreas Dilling. De to havde bla. tilbage i marts ved DM afviklet en utrolig lige og spændende 7-sætter, der endte med en kneben Bentsen-sejr. Denne gang nåede der dårligt nok at komme spænding ind i opgøret – dertil var Bentsen for suveræn. I 1.sæt kom Bentsen hurtigt på 4-1, Men Dilling kom igen og udlignede til 5-5. Derefter stod der Bentsen på resten af det sæt: 11-5. Også i 2.sæt fik den 49-årige, 54 x danske mester en god start: Var oppe 6-3, hvorefter næste point blev hentet hjem via den karakteristiske defensiv bag ved bordet. 7-3. Bentsen gav ikke slip i føringen, selvom Dilling halede lidt ind. 11-8. I 3.sæt var Bentsen foran 7-2. Igen kom Dilling lidt igen og kampen sluttede efter en superduel med loobs fra begge sider, indtil Dilling missede. 11-7 og 3-0 til Bentsen i en kamp, der aldrig blev tæt. Dilling havde det svært med Bentsens loobs og fejlene fra Næstved-spilleren var lidt for mange ligesom humøret syntes at gå lidt fløjten undervejs. 1-0 til Roskilde

Dagens mest seværdige kamp

Samtidigt var Zhai og Ewout Oostwouder gået i gang på bord nummer 2 tættest på publikummerne, der fik dagens mest intense og medrivende opgør at se. Her var det jo Zhai, der havde revanche til gode efter at have tabt til hollænderen to dage forinden i første finalekamp i Næstved. Zhai var bagud det meste af første sæt: 1-4 og 4-8… Men det lykkedes sgu på en eller anden måde for Roskildes første mand at få tyvstjålet det sæt alligevel med 11-9. Flot for Oostwouder var opsat og stærkt spillende – og levende ikke Zhai megen ro ved bordet til hans tempospil. 2.sæt var ligeså tæt som det første: Først fra land kom Ewout, der var foran 2-4 og det blev 4-5 efter et par fremragende baghåndsslag fra hollænderen. Siden kom Zhai tilbage med føringer på 7-5 og 9-8. Men i dette sæt var det dog Oostwouder, der slutteligt kunne sætte trumf på med flotte offensivslag. 10-12. Nu 1-1 i sæt. I 3.sæt bragte Zhai sig på 3-0 – for blot at se sig overhalet 3-4. Herefter fulgtes de to spillere ad, indtil Zhai bragte sig på 8-6. Et forspring, der holdt sættet ud. 11-7. 2-1 til Zhai. I 4.sæt kom Zhai foran 6-3. Derefter timeout. Zhai bragte sig på både 7-3 og siden 9-7 og 10-7, inden Oostwouder bla. på en angribende serveretur bragte sig på 10-9. Spænding. Heldigvis kunne hai gøre arbejdet færdigt efter et point, hvor han fik vist blokeringsspil af højeste klasse. 11-9, 3-1 til Zhai i en kamp, hvor begge spillere fik vist super-flotspil og fantastiske dueller. Og dermed 2-0 til Roskilde i holdkampen.

Maze i fuld kontrol

Tredje mand ved skafottet var Michael Maze, der skulle op imod Næstveds kineser, Li Moding. Maze var foran det meste af vejen, ofte i en kontrolleret offensiv – og sættet blev nuppet med 11-6. I 2.sæt var Maze foran hele vejen: 3-1, 6-3 og siden 9-5 og 9-8…inden sættet blev lukket med 11-8. I 3.sæt holdt de to kamphaner indledningsvist egen serv. Først Moding – 0-2. Så Maze – 2-2. Så Moding – 2-4, inden rytmen blev brudt. Desværre var det med Moding ovenpå i dette sæt. Kineseren var oppe 6-10, inden Maze satte en slutspurt ind – 9-10. Det blev dog Moding, der sikrede sig dette sæt med 9-11. I 4.sæt var Maze igen mestendels i kontrol – og selvom Moding kom op på a´5 og siden foran 5-6, så var det dog en stakket frist: Maze kom igen, bragte sig på 9-7 og 10-7, inden kampen blev lukket med 11-9. De to spillere fik undervejs i opgøret vist ganske fornemt spil – og Maze fik slået en streg under hans høje bordtennisniveau. 3-1 i sæt til Maze – og 3-0 til Roskilde.

Tromers forhåndshammer virker

Holdkampens fjerde kamp stod hollandske Laurens Tromer og svenske Henrik Johansson for. En kamp, der mestendels havde Tromer i kontrol – og hvor hollænderen fik vist prøver på sine knaldhårde slag og smashes. De to spillere fulgtes ad til 5-5, hvorefter Tromer fik overtaget og nuppede sættet med 11-7. I 2.sæt fik Johansson en god start, var oppe 1-5, men Tromer kom godt igen: Udlignede til 6-6 og bragte sig på 7-6, inden en timeout. Tromer holdt niveauet også efter timeouten og kan efter en prikduel, hvor Johansson ikke får ram på bolden med baghånden nuppe sættet med 11-8. Det gav hollænderen selvtillid – i hvert fald fandt >Tromer drømmespillet frem i sidste sæt, hvor en tydeligt mere og mere frustreret Johansson gang på gang måtte give fortabt efter sublime forhåndsvidere fra Tromer, der overlegent nuppede sættet med hele 11-3. 3-0 til Tromer og 4-0 til Roskilde inden pausen, hvor Roskilde ved formand Johanne Tsjerna hyldede henholdsvis Kasper Rasmussen og Laurens Tromer for deres indsats i Roskilde Bordtennis. Rasmussen vil nu hellige sig studierne fremover, mens Tromer rykker til den franske liga efter sommerferien.

Kinesisk opgør afgør årets DM

Femte kamp stod imellem Zhai og Li Moding – et rent kinesisk opgør. Moding så ud til at komme bedst ud af starthullerne, var oppe 3-5, inden Zhai fik held med sit velkendte og tempofyldte presspil: De 3-5 blev i stedet til 11-6…. I 2.sæt kom den til tider langsomme starter, Zhai, igen ud med den forkerte fod forrest: var bagud 0-3, 3-6, 5-7… Men stille og roligt – men dog i et hæsblæsende tempo undervejs i boldene! – fik Zhai kæmpet sig tilbage. Fik udlignet til 8-8 og siden 10-10. Men på en utagelig baghåndsvinder fik Zhai alligevel nuppet sættet med 12-10. I 3.sæt var Moding oppe 2-4, inden Zhai efter en fremragende duel bragte sig på 5-4. Timeout. Det blev efterfølgende 6-4 på en fantastisk lynsnar forhånds-refleks fra Zhai. Ved stillingen 9-5 har de to kamphaner nærmest en laang træningsduel, hvor Zhai er i defensiven, væk fra bordet. Publikum er i ekstase. Zhai forsøger en kontra, men forhånden ryger dog i nettet.9-6. Men Zhai får holdt fast på føringen og nupper det sidste sæt med 11-8. 3-0 til Zhai i det kinesiske opgør – og dermed 5-0 til Roskilde Bordtennis. Mesterskabet er hjemme! – det sjette på stribe og det tiende i alt siden 2008. Samtidigt har Ewout Osstwouder og Maze været i sving på det andet bord. Maze nuppede første – Ewout det andet sæt. I tredje sæt har de to spillere en fantastsik bold, hvor Maze er i defensiven, står lang væk fra bordet og hælder høje bolde tilbage på bordpladen med lidt underskru….Maze ryger helt udenfor spillepladsen, bag banderne ude i siden – alligevel får han slået kontra og vinder dagens fedeste duel. Sejren får han dog ikke, trods en 8-4 føring i 3.sæt, da Zhai forinden har bragt mesterskabet til Roskilde for 10.gang. Festivitassen kan bryde løs, spillerne iklæde sig guldhatte, og konfettien glimre i luften i den larmende og trofast-klappende hal med tilskuere. Medaljerne blev overrakt til både sølv- og guldvinderne, hvorefter der var velfortjent buffet til de sejrende Roskildespillere. Her kunne spillende sportsdirektør Bentsen slå fast efter sit DM-guld nr. 55. ”Her i Roskilde bliver vi aldrig træt af at vinde – vi går efter det igen næste år”. Tiden må vise om der er nogle af de andre klubber, der i 2018/19 vil byde Roskilde Bordtennis op til dans.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.