DM: Guld, sølv og bronze til Roskilde Bordtennis

Det blev til en medalje af hver kaliber til bordtennis-vikingerne fra Domkirkebyen ved årets DM. Især doublen med rutinerede Bentsen/Tugwell imponerede ved at hente guldet i doublefinalen efter et fornemt comeback, men også Matthias Ringstrømm, Kasper Rasmussen og Anton Christopher Jensen fik vist deres potentiale ved DM.

Af Morten Lyebalk

Guld, sølv og bronzemedaljer blev udbyttet for Roskilde Bordtennis BTK61 ved årets DM, da der i weekenden blev afholdt senior-DM i nordjyske Hjørring for andet år i træk.

Guldet blev hentet af veteranerne Allan Bentsen og Finn Tugwell, der på imponerende vis fik vendt et truende nederlag imod Morten Hyrup/Christian Kongsgaard, Brønshøj Bordtennis. Bentsen/Tugwell var bagud 0-2 i sæt, men fik dog vendt kampen til en sejr med 3-2 i sæt. Det kørte ikke helt i olie indledningsvis for de to erfarne bordtennisvikinger, der måtte se sig slået med 7-11 og 9-11 i de to første sæt, men som kampen skred fremad fik de læst modstanderne bedre – og slagene til at ”sidde i skabet”. 3.sæt blev vundet med 11-7 og fjerde sæt gled nemt Roskildes vej med 11-4. Så skulle kombattanterne ud i det afgørende femte sæt. Her fulgtes de ad til 4-4, 5-5 og 6-6, inden Roskilde-doublen trak fra og bragte sig på 8-6. Et par timeouter og nogle bolde senere, kunne Finn Tugwell sætte det sidste og afgørende stød ind med et kontrolleret og utageligt forhåndskryds. 11-8 og dermed 3-2 sejr til Roskilde-parret, der dermed nåede DM-titel nr. 8 sammen.

For Bentsen var det DM-titel nr. 54 – heraf 21 i herredouble siden 1989! Undervejs til finalen havde de senere guldvindere blandt andet besejret Thomas Jensen/Thor Christensen, Brønshøj Bordtennis med 3-0 i sæt. I semifinalen gik det udover Nichlas Middelhede, Brønshøj Bordtennis/Tobias Rasmusssen, KBTK med 3-0 efter et ellers lige første sæt.

Sølv til 49-årige Bentsen
I single havde Roskilde fem spillere med. Og det blev til både sølv og bronze.

49-årige Bentsen imponerede ved at nå sin 13.singlefinale. Her viste unge, topseedede, Anders Lind, Brønshøj Bordtennis – verdensranglistens nr. 176, sig dog at være en tand for stærk. 0-4 i sæt lyder lige voldsomt nok, for Bentsen havde ellers gode føringer undervejs: 9-6 i 1.sæt og 8-6 i 2.sæt endte med henholdsvis 9-11, 6-11. I 3.sæt fulgtes de to kombattanter af til 6-6, inden Lind stak fra. I 4.sæt havde Bentsen en 10-9 føring, men også den føring, måtte Roskilde-spilleren glide af hænde. Lind var lige det skarpere i eksekveringen af spillet i sættenes slutfaser, selvom Bentsen undervejs fik vist prøver på sit repertoire – blandt andet med flere syngende long line baghåndsriv.

Titlen var Linds første singletriumf ved et DM. For 49-årige Bentsen var det singlefinale nr. 13 – og mon ikke et kig i bordtennis-annalerne vil afsløre at Roskildes spillende sportsdirektør er den ældste finalist i en DM-finale i herresingle nogensinde?

Bentsen havde sikret sig finalepladsen efter en solid og imponerende indsats i semien, hvor sidst års mester, Tobias Rasmussen var blevet besejret med 4-1 i sæt. En tiltrængt sejr for veteranen, der ved de to foregående DMs netop havde måttet se sig besejret af selvsamme Rasmussen. Bentsen havde undervejs til finalen først slået Simon Nykjær-Fischer, BTK Viby med 4-0. Dernæst havde veteranen i et rent Roskilde-opgør besejret Kasper Rasmussen – bror til sidste års singlemester Tobias Rasmussen – med cifrene 4-1 efter at have tabt det første sæt. Flere af sættene var lige, men det blev altså Bentsen, der lukkede og slukkede med 11-2 i 5.sæt. I kvartfinalen havde Bentsen en ganske fornøjelig og lige match med Andreas Dilling, BTK Kvik Næstved, der i flere af sættene var slemt på hælene, men alligevel fik vendt dem rundt, så den gamle veteran måtte ud i syv sæt, inden han hev sejren i land med 11-7.

Tugwell op af Pandoras æske
I syv sæt var Roskildes Finn Tugwell også i sin kvartfinale imod Morten Hyrup Rasmussen, Brønshøj Bordtennis: Hyrup nuppede 1.sæt, men Tugwell snuppede de to næste, inden Hyrup gjorde Tugwell kunsten efter og nuppede to sæt i træk. 2-3 til Hyrup. Men Tugwell er en fighter, der aldrig giver op – så de to kamphaner måtte ud i et syvende sæt efter en 11-4 gevinst til Tugwell. Det så positivt ud med Roskilde øjne. Det gjorde det imidlertid ikke et par minutter senere – for da var Tugwell nede med 2-8 i afgørende sæt! Men flere gode bolde samt en kantbold senere havde Roskilde-spilleren vendt kampen rundt på ny ved at nuppe 9 bolde i streg! 11-8 i afgørende sæt til Tugwell! Imponerende.

Tugwell slog undervejs mod semifinalen Mads Jørgensen, BTK KVIK, Næstved med 4-0, den helt unge og talentfulde Daniel Simonsen med samme cifre.

I semien ventede topseedede Anders Lind, Brønshøj Bordtennis. Desværre bliver det næppe en af de kampe, som Tugwell vil tænke tilbage på med den allerstørst glæde – for Roskilde-spilleren var lige det skridt bagefter i det meste af matchen. Bagud 0-3 i sæt havde Tugwell en sætbold ved 12-11 i 4.sæt. Det blev dog det tætteste Tugwell kom en sætgevinst i semifinalen, da Lind nuppede de tre sidste point. Men flot bronze og godkendt indsats undervejs af Tugwell, der fik vist glimrende spil og uforlignelige, super lynsnare blokeringer.

Også sejre til Ringstrømm, Rasmussen og Jensen
Udover de to rutinerede bordtennis-ræve, stillede Roskilde også med unge folk ved DM: Mattias Ringstrømm, Kasper Rasmussen og Anton Christopher Jensen.

Først- og sidstnævnte deltog også i double samt i kvalifiktationsturneringen i single. Mattias Ringstrømm slap bedst fra kvallen, idet han efter fornemt spil, godt sekunderet af coach Tugwell undervejs, slog henholdsvis Carl Johan Norup, Brønderslev, med overbevisende 4-1 – og – efter lidt mere modstand – Oscar Hovmøller, BTK Viby med 4-1. Pladsen blandt de 32 sidste i hovedturneringen blev imidlertid endestationen, da Rasmus K. Mikkelsen, BTK Viby vandt med 4-1 efter at Ringstrømm ellers havde nuppet 3.sæt med 11-9.

Med i kvalifikations-turneringen var ligeledes Anton Christopher Jensen, der fik vist gode angrebsslag og kombinationer undervejs i sine to puljekampe, men desværre måtte se sig slået med henholdsvis 1-4 og 0-4 i sæt af Anders Reuther Sørensen, KBTK, og Thor B. Christensen, Brønshøj Bordtennis. Så gik det lidt bedre for Anton Christopher Jensen i doublen med makkeren Oliver Petersen, BTK KVIK Næstved. I 1.runde slog de Casper Staal/Gustav Faurschou, Sisu MBK med 3-0 i sæt, 11-1, 11-7 og 12-10 efter et tæt tredje sæt. I ottendedelsfinalen gik det dog ikke imod de to purunge storspillere i svøb, Daniel Simonsen og Peter Svenningsen, Hillerød. Det sammensatte par havde ellers chancerne og mulighederne i et par helt lige sæt, men måtte bøje sig med knebne 10-12 og 9-11, inden de to unge mere overbevisende vandt tredje sæt med 5-11.

Med i double var også Ringstrømm – sammen med Mads Jørgensen, BTK Kvik Næstved. De to led akkurat samme skæbne som Anton og hans makker: Tre sæt og cifrene 10-12, 9-11 og 5-11 imod Oliver Møller Hansen, Greve BTK/Lukas Bonderup, OB Bordtennis, Odense.

Med i hovedturneringen i single var også 21-årige Kasper Rasmussen, der som ungdomsspiller vandt junior DM for hold med Amager BTK tilbage i 2011. Nu i 2018 ved senior DM i herresingle mødte Kasper Rasmussen i sin første kamp Esben S. Larsen, Virum Sorgenfri BTK. Unge Rasmussen kom ikke helt ud af starthullerne i 1.sæt, men var tæt på alligevel med 9-11. Heldigvis skal der vindes fire sæt i en singlekamp ved DM for at hive en sejr i land. Og unge Rasmussen fik med godt spil vendt udviklingen. Flere gode forhænder og baghåndsslag senere var sejren hevet i land med 11-9, 11-4, 11-8 og slutteligt 11-4. Sådan! I ottendedelsfinalen ventede som føromtalt klubkammerat, 49-årige Allan Bentsen i turneringens eneste Roskilde-opgør.

Status
Roskilde stillede med 5 mand til start i to rækker, hvoraf den ene blev vundet af Bentsen/Tugwell. I den anden blev det såvel til sølv og bronze til de to veteraner. Ydermere var der sejre til de øvrige (unge!) Roskilde-spillere – enten i single eller i double. Så indsatsen set med Roskilde-øjne må sige at være godkendt til et mesterskab, der blev flot afviklet i Nordjyllands hovedstad, spilletidspunkterne så godt som overholdt – og hvor dansk Bordtennis på finaledagen kunne fejre sine første 75 år med en reception.

Vi ser frem mod de næste 75 – og i en lidt kortere horisont frem mod det næste DM i 2019, der ligeledes vil finde sted i Hjørring.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.