Roskilde vil slutte med manér

Efter den flotte sejr på udebane i Polen, går Roskilde Bordtennis efter at slutte så godt af som overhovedet muligt hjemme imod franske Angers, efter at have udspillet de sportslige chancer for avancement i årets Champions League.

Af Morten Lyebalk

Endelig!! Så lykkedes det for Roskildes bat-mænd at komme på sejrstavlen i 2018/19-udgaven af Champions League. Polske Dartom Bogoria Mazowiecki, der havde banket Roskilde-holdet med 0-3 i Roskilde Kongress Center tidligere på efteråret, fik på egen hjemmebane kærligheden at føle af Roskilde-holdet, da november gik på hæld.

Maze og Zhai styrer
En veloplagt Maze lagde for i Polen, hvor defensivspilleren Panagiotis blev bearbejdet af Mazes vedvarende kontrollerede loobs – det gav pote med en fortjent Maze-sejr i 5.sæt.

Zhai ville ikke stå tilbage for Maze – og med lynhurtigt angrebsspil, med voldsomt accelererende slagudvekslinger og højt anlagt blokeringsspil fik Zhai taget pynten af Pavel Sirucek med 3-1 sejr til følge. Zhai skulle igen til bordet i kamp 4 – imod defensive Panagiotis. Og Zhai havde fuldstændigt luret Maze efter i sømmene – for Panagiotis fik fuldstændig samme behandling af Zhai (bortset fra af Zhai vandt med 3-1): Det var forhånden, der gjorde det hårde arbejde.

Imellem tiden havde også ungarnske Lakatos været ved bordet, men efter en tæt kamp imod Marek Badowski måtte Lakatos for tredje gang i denne sæson se sig slået efter en tæt 5.sætter.

Men Mazes ene sejr samt Zhais to sejre var mere end rigeligt til at hente en flot, flot skalp på 3-1 i Polen. Desværre magede det andet resultat i puljen sig ikke for os, idet dagens modstander Vaillante Angers hjemme besejrede tyske Saarbrücken med 3-1. Sejren betød at de tre øvrige hold i gruppe C alle har vundet tre kampe, og da Roskildes sejr i Polen var sæsonens første, ja… så er vores sportslige chance for avancement desværre udspillet for denne gang.

Angers – et svært bekendtskab
Franske Vaillante Sports Angers har Roskilde tidligere krydset klinger med, idet vi før har været i gruppe med dem i Champions League-sammenhæng. For mindre end to år siden var de på besøg i Roskildehallerne – og her var det desværre det franske hold, der løb med holdsejren – blandt andet på baggrund af sejre fra det franske holds svenske spillere.

I årets udgave måtte Roskilde se sig besejret med 3-1. Godt nok lykkedes det for Zhai at besejre portugisiske Joao Geraldo med 3-1 i sæt, men da svenskeren Jon Persson slog henholdsvis Maze og Zhai med henholdsvis 3-1 og 3-0 og svenske Jens Lundqvist med nød og næppe fik besejret Roskildes ungarer, Tomas Lakatos – med 14-12 i 5.sæt, ja, så måtte Roskilde-holdet forlade Frankrig med et 3-1 nederlag i bagagen.

Angers har foruden de tre nævnte spillere også franske Andrea Landrieu på holdet. Og det var netop Landrieu, der med to imponerende sejre i den sidste kamp imod Saarbrücken, imod Patrick Franziska og Darko Jorgic, var arkitekten bag det franske holds 3-1 sejr.

”Vi vil give alt for en hjemmesejr”
Det første tætte Roskilde-opgør imod Angers – og ikke mindst den fornemme sejr i Polen giver dog forhåbninger om et godt resultat i den tredje og afsluttende hjemmekamp i årets gruppespil.

Hidtil er de to første opgør hjemme endt med 0-3 nederlag, men sportsdirektør Allan Bentsen er fortøstningsfuld. ”Det var flot af drengene at hente en sejr i Polen. Vi stiller med nøjagtigt det samme hold, så vi håber selvfølgelig vi kan fortsætte takterne og give vores trofaste fans endnu en sejr, denne gang hjemme”. På holdkortet er den sædvanlige stamme bestående af Michael Maze, Zhai og Tamas Lakatos.

Kom ned og se verdensklasse-bordtennis – det foregår i Roskilde Kongresscenter Bauhaus Arena fredag den 7.december kl. 18.30

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.