Roskildes Bordtennis atter i DM-finalen for hold

BTK61 vandt også 5-2 over Næstved på hjemmebane i den anden semifinalekamp og sikrede sig dermed en plads i finalen for femte år i træk.

Af Morten Lyebalk

Efter 5-2 sejr på udebane i lørdags var det mandag aften tid til at gøre DM-arbejdet færdigt for Roskilde-mandskabet, der til lejligheden bestod af kinesiske Zhai, veteran Maze, unge Claus Nielsen og hollandske Ewout Oostwouder – og med sportsdirektør Bentsen og Tugwell som coaches og indpiskere på sidelinien. Og der var god opbakning til begivenheden for næsten 250 heppende tilskuere havde fundet vej til Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena.

Maze og Zhai styrer
De to første kampe på programmet var Maze imod Kasper Rasmussen samt Zhai imod Henrik Johansson. Maze skulle lige i gang i sin match. Men bagud 0-3 hev han fire bolde hjem på stribe 4-3. Siden fulgtes de to modstandere til 5-5, inden Maze trak fra efter at have vist flere prøver på sit eminente angrebsbordtennis. Sættet blev vundet med 11-7. I 2.sæt lod Maze ikke tvivl om udfaldet: Efter en hurtig 5-1 føring blev føringen bibeholdt – og sættet vundet med 11-3. I 3.sæt havde unge Rasmussen fra Næstved en kneben pointføring, men Maze fik udlignet til 6-6 efter en bold med vedholdende angrebspres mod en defensiv trængt Næstved-spiller, der dog ingenlunde gav op: De to spillere fulgtes til 8-8, hvorefter Maze trak fra og vandt 11-8. Dermed 3-0 i sæt til Maze og en 1-0 føring til Roskilde efter en sprudlende spillende Maze, der virkelig har fundet guldspillet frem til den afsluttende del af holdmesterskabet.
Også Zhai skulle lige ind til bordet i sin match: Kom bagud 0-2, men vandt dernæst fire bolde på stribe. 4-2. Zhai viste igen igen eminente prøver på hans hurtighed, på hans eminente for- og baghåndsslag. Og efter en 6-4 føring blev teten fastholdt – og sættet vundet med 11-5. I 2.sæt kom svenskeren dog flot igen – nu var det Zhai, der lige manglende den sidste skarphed i spillet – og Roskildes kineser måtte efter en hel del træfninger på kanten af battet se sig slået med 7-11. I tredje sæt kom Zhai fornemt igen: Spillede vel nok sit bedtse sæt denne aften og boldene hvirvlede om hovedet på den rundtossede svensker, der i Zhais arsenal bla. kunne se: Vedholdende angreb, baghåndsvindere samt utroligt giftige server. Bagud 10-0 kunne svenskeren dog høste et point på en serv, men derefter lukkede Zhai sættet. 11-1. I tredje sæt fik Zhai teten efter en fantastisk angrebsbold, hvor de to duellanter prøvede hinanden af – med Zhai som vinder: 2-1. Føringen blev udbygget – bla. gik Zhai fra 4-2 til 8-2. Og sættet og dermed kampen blev slået fast med 11-5. 3-1 til Zhai og dermed 2-0 til Roskilde.

Lige ved for Claus Nielsen
Claus Nielsen skulle op imod kinesiske Li Moding, der havde vundet knebent med 3-2 over Roskildes unge håb på hjemmebanen i Holme Olstrup om lørdagen. Mandag aften var der desværre ikke så meget tvivl om udfaldet, selvom starten af kampen var jævnbyrdig. De to spillere fulgtes til 3-3, hvorefter Li trak fra og bla. sikrede sig sættet på en bold til 7-11, hvor det lykkedes for Næstved dygtige kineser at få vendt en defensiv til en offensiv. I 2.sæt så det længe ud til at unge Nielsen skulle løbe med sejrspalmerne: Flere flotte angrebsåbinger fra Claus Nielsen gav sig udslag i en 9-5 føring, men Moding kom flot tilbage – bla. på forrygende angrebsspil – udlignede til 9-9. Og…desværre også trak det længste strå i den nervepirrende afslutning: 10-12. I tredje sæt kom Claus Nielsen desværre slet ikke med fra start. Var bagud 0-6. men herefter var det som om, at unge Nielsen gav pokker i det hele og spillede frit med flere gode angrebskombinationer til følge: De 0-6 blev til 4-6 – og øjeblikke senere stod der 7-7! Men igen var Næstveds kineser skarpest, da afgørelsen skulle falde. 7-11 og dermed 0-3 til Moding. Nu var stillingen 2-1 til Roskilde.

Den flyvende hollænder del 1
Ewout Oostwouder skulle nu op imod Andreas Dilling, der knebent havde slået hollænderen med 3-2 i det første semifinaleopgør. Det lignede også en gentagelse, da Dilling hurtigt bragte sig foran 1-4 – og siden holdt føringen hjem med 7-11. Men Roskildes hollænder, der i øvrigt skal være spillede sportschef i Næstved fra næste sæson kom flot igen, viste prøver på sit eminente spil: utroligt giftige server, flotte angrebsåbninger parret med en solid defensiv. 2.sæt bølgede frem og tilbage, selvom Roskildes hollænder havde overhånden. Men hver gang kom Dilling fornemt tilbage. Men Oostwouder holdt hovedet koldt og sikrede sig sættet med 11-9. I tredje sæt kørte det bare på skinner for Den høje hollænder, der var flyvende sættet igennem og vandt det sikkert med 11-2. 4.sæt var lidt en kopi af 2.sæt – bare omvendt: nu var det Oostwouder der var lidt bagud – bla. 2-5 og 5-7 – men nu var det hollænderen, der kom tilbage efter fine angrebsåbninger: Bla. 5-5 og senere 8-8 – og på et forhåndsloob, sendte Dilling bolden i nettet. 9-9. men hollænderen ikke bare kom igen. Han holdt også nerverne i ro og sikrede sig sejren med knebne 12-10! Dermed 3-1 i sæt til Oostwouder – og nu 3-1 til Roskilde. Oostwouder fik dermed sin tiltrængte revanche fra i lørdags.

Første nederlag til Zhai
Det var der imidlertid også andre der gjorde for Dilling skulle efter nederlaget til Oostwouder op imod Roskildes Zhai, der indtil nu havde vundet alle 19 kampe hidtil i sæsonen – og bla. havde slået Dilling med 3-0 i det første semifinaleopgør. Så den sejr synes jo at ligge lige til højreskøjten for Zhai…. Men det går ikke altid som man ønsker eller tror i bordtennis – på et kvarter, små 15 minutter, kan man både nå at vinde og tabe…. Dilling tog hurtigt teten i opgøret, producerede mange gode angreb og havde læst godt på lektien fra om lørdagen. Den tidligere Roskilde-spiller kom foran 0-3. En føring, der holdt sættet ud. 8-11. I 2.sæt var Zhai i føring, bla. 5-2. men Dilling kom igen: Bragte sig foran 5-6, men Zhai udlignede til 6-6 efter en eminent baghåndsblokering. Senere stod der 9-9, men det var Dilling, der var ovenpå og snuppede sættet med 9-11. En sjælden situation for Zhai: nu nede 0-2. Og modstanderen var da også gået i symbiose med englene: Alt hvad Dilling rørte ved, lykkedes næsten. Fornemt spil. Var foran 0-5. Et forspring som Zhai ikke kunne nedkæmpe denne gang, så den 20.kamp i DM-turneringen blev den første med nederlag til Roskildes kineser. 4-11 lød cifrene på i det tredje og sidste sæt. Nu ”kun” 3-2 til Roskilde!

Den flyvende hollænder del 2
Ewout Oostewouder skulle nu op imod Henrik Johansson, der havde tabt til Roskildes hollænder med 0-3 om lørdagen. Og det havde Ewout Oostwouder ikke tænkt sig at lave om på – for hollænderen fortsatte ufortrødent storspillet, selvom starten var jævnbyrdig. Stillinger i sættet undervejs var bla. 4-4, 6-6, 7-7 og 9-9.. Skarpe Oostwouder tog dog sættet med 11-9 afslutningsvis på et godt forhåndskryds. I 2.sæt fik hollænderen tilkæmpet sig et lille overtag, der holdt sættet ud: 11-7. Nu 2-0 i sæt til Oostwouder. Tredje sæt blev lige så lige som det første sæt. Igen ved 9-9 lynede Oostwouder – nu med baghånden efter en serveretur. Efterfølgende hev han det sidste point i land –Sådan! 3-0 i sæt og nu 4-2 til BTK61.

Magiske Maze
Næste kamp på programmet var Maze mod Li Moding – et opgør, som også havde fundet sted ca. 48 timer forinden på Næstveds hjemmebane. Da sejrede Maze med 3-2. Og det så ud til at blive mindst lige så tæt denne gang! Maze tog teten. Var foran både 5-3 og 7-5. Herefter havde de to spillere en bold, hvor Maze var i offensiven og hvor Li løftede bolden … ud…. Ud på kanten! 7-6. Øjeblikke senere både 7-7 og 9-9, men det er Maze, der med sin aggressivitet trækker det længste strå, selvom der også kommer lidt fejltræffere undervejs. 13-11 – vigtigt! I 2.sæt fulgtes de til 3-3, hvorefter Maze trak fra: 6-3. En føring som han ikke giver slip på sættet ud: 11-5. I tredje sæt kom Li Moding egentligt bedst ud af starthullerne. Var foran 0-3. fem vundne bolde i streg til Maze gør det til 5-3. Senere blev det 7-4 på en bold, hvor Maze befinder sig i defensiven et stykke fra bordet, men alligevel helt magisk for slået et baghåndsvindende kontraslag. Maze holdt fast i føringen og gjorde det til 10-5 efter et opfølgende forhåndsloob efter egen serv. 10-5. Og resten er historie for øjeblikke senere kan jublen bryde løs i Roskilde Kongrescenter efter nok en 5-2 sejr til Roskilde, der dog havde haft en 2-0 til Claus Nielsen imod Kasper Rasmussen at tære på, såfremt Maze havde tabt sin kamp.

Der var bronzemedaljer til Næstved

9. guld på 10 år?
Roskilde Bordtennis er nu klar til den femte finale på stribe. Og med Maze i sprudlende spillehumør, DM-sølv og guldvinder Claus, lynhurtige Zhai, den flyvende hollænder Ewout samt de to hardcore-veteraner Bentsen og Tugwell i truppen, så er der jo et overflødighedshorn af talent, rutine og vilje at vælge imellem til finaleopgøret. Men kan det kaste nok en guldmedalje af sig?…Fortsættelse følger…

Matchfacts
Roskilde Bordtennis BTK61 – Næstved BTK 5-2
1. kamp: Michael Maze – Kasper Rasmussen 3-0 (11-7, 11-3, 11-8)
2. kamp: Zhai – Henrik Johansson 3-1 (11-5, 7-11, 11-1, 11-5)
3. kamp: Claus Nielsen – Li Moding 0-3 (7-11, 10-12, 7-11)
4. kamp: Ewout Oostwouder – Andreas Dilling 3-1 (7-11, 11-9, 11-2, 12-10)
5. kamp: Zhai – Andreas Dilling 0-3 (8-11, 9-11, 4-11)
6. kamp: Ewout Oostwouder – Henrik Johansson 3-0 (11-9, 11-7, 11-9)
7. kamp: Michael Maze – Li Moding 3-0 (13-11, 11-5, 11-5)

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.