Tyk streg under Roskildes niende DM-guld

I en flot kulisse med god opbakning til BTK61 blev DM-titlen overbevisende sikret for femte gang på stribe – og for niende gang på ti år.

Af Jesper Tümmler og Morten Lyebalk

Roskildes bordtennisherrer kan bare det der med at vinde titler. Og den femte DM-titel i streg for hold blev suverænt hentet i land på hjemmebanen i Bauhaus Arena Roskilde Kongrescenter, hvor 450 forventningsfulde og støttende tilskuere var mødt op for at se hjemmeholdet køre DM-guldet sikkert i (Roskilde) havn. Og med et 5-2 forspring i bagagen og med Maze og Claus Nielsen tilbage i startformationen i forhold til den første finalekamp i Virum, var der på forhånd store forventninger til, at det ville lykkes for Roskilde-mandskabet at hive den niende DM-triumf ud af bordtennisærmet på blot 10 år.

Sikre sejre til de unge
Første Roskilde-spillere ved bordene var Zhai og Claus Nielsen, der mødte henholdsvis Oscar Perman og Henrik Vendelbo. Og Spillerne fra Vikingebyen gav bestemt ikke overdreven megen mjød til gæsterne i form af points. Zhai var suveræn ved bordet med hurtigt og tempofyldt spil som sædvanligt – parret med server, som Perman havde svært ved at få i spil, så det blev sikkert 3-0 til Roskildes dygtige kinesiske spiller. Også Claus Nielsen gjorde kort proces mod Henrik Vendelbo, der ellers ved det individuelle DM i Hjørring i marts, havde givet den unge Roskilde-spiller kamp til stregen. Sådan blev det ikke for alvor her, hvor unge Nielsen imponerede med ikke mindst mange gode stopbolde, som den erfarne Vendelbo ikke fik fat på. Relativt sikkert 3-0 til Roskildes unge danske håb.

Tætte matcher
Nu skulle Roskilde evigtunge spillende sportsdirektør Bentsen i ilden. Og manden med de 52 DM-titler på CV´et satte for alvor gang i stemningen i hallen for de 450 tilskuere med de velkendte, effektive og fornøjelige ballonbolde et godt stykke fra bordet. Ballonbolde, der næsten vanen tro, voldte modstanderne kvaler – i dette tilfælde modstander Mikkel Hindersson, semifinalist ved DM i single 2017. Hindersson bed dog godt fra sig, og de to kamphaner måtte således ud i et femte og afgørende sæt før det til sidst var Allan Bentsen, der med 11-7 havde sikret sig sejren og bragt Roskilde yderligere på rette DM-kurs. Michael Maze stod overfor Malthe Möregårdh – og fik kamp til stregen. Efter en lidt svær start fik Maze dog i de sidste par sæt mere fat på modstanderen, der imponerede undervejs med fornemt blokeringsspil. Så Maze hev en kneben 3-2 gevinst i land. Nu 4-0 til BTK61-gutterne.

Zhai lukkede festen
Nu skulle henholdsvis Zhai og Allan Bentsen i ilden. Zhai skulle op imod Mikkel Hindersson, der kom fornemt fra start. Vandt sikkert med 4-11 i 1.sæt. Men Zhai kom stærkt tilbage. Kampen var præget af mange hurtige bolde og højt tempo. Heldigvis med Zhai ovenpå i de næste tre sæt, der blev vundet med henholdsvis 13-11, 11-6 og 11-6. Dermed var det Roskildes sikre ankermand sæsonen igennem, Zhai, der lukkede og slukkede for DM-festen i Bauhaus Arena, hvilket betød at Bentsens kamp imod Oscar Perman – hvor der stod 2-2 i sæt – var uden videre betydning.

Festivitas
Roskilde-holdet, også med oversidderne Tugwell og Oostwouder, kunne fortjent modtage trofæet og lade sig hylde til tonerne af ” We are the champions” foran de 450 begejstrede tilskuere, der var blevet budt på pølser før kampen samt et fortrinligt pauseshow af Vejlebo Dance Studio. Spørgsmålet ovenpå Roskildes sikre 5-0 sejr og femte DM-titel på stribe – og niende guld på 10 år! Er: Hvem vil forsøge at byde holdet op til bordtennisdans i næste sæson?
Roskilde Bordtennis, BTK 61 TAKKER for nok en god sæson med megen opbakning på lægterne. Vi håber også på jeres støtte og support i næste sæsons spændende bordtennisopgør.

Match-facts
DM-finale, 2.kamp 11.maj 2017, Roskilde Bordtennis – Virum

  •  Zhai – Oscar Perman 3-0 (11-6, 11-3, 11-4)
  • Claus Nielsen – Henrik Vendelbo 3-0 (11-3, 11-9, 11-8)
  • Allan Bentsen – Mikkel Hindersson 3-2 (6-11, 11-5, 11-8, 9-11, 11-7)
  • Michael Maze – Malthe Möregårdh 3-2 (6-11, 11-8, 11-13, 11-4, 11-5)
  • Zhai – Mikkel Hindersson 3-1 (4-11, 13-11, 11-6, 11-6)
Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.