For den netop overståede vinterferie er der selvfølgelig ikke mulighed, men der findes i skolernes ferier mange muligheder for ekstra træning for ivrige drenge og piger.
Vi i Roskilde har nogle af de drenge som gerne vil, vi har bedt Jonas Hviid Rasmussen om at fortælle lidt om hans oplevelser i vinterferien, han vlagte at deltage på ikke mindre end 3 lejre. Godt gået Jonas.
Vi holder i Roskilde en sommertræningslejr, læs mere om den her: https://roskildebordtennis.dk/403-roskilde-sommertraeningslejr-2015 eller spørg Allan.
Her kommer Jonas’s fortælling:
På træningslejr i ”vinterferierne” af Jonas Hviid
Jeg vil gerne fortælle om mine oplevelser på lejre i vinterferien i år, så i kan få en indlevelse af, hvordan det er at være af sted i 13 dage i træk, som jeg har gjort.
Lejr 1: Falling (Jylland) arrangeret af Viby BTK, 08/02 til 11/02
Sparring: På den første lejr i Falling, var niveauet rigtigt højt hos alle spillerne. Der var mange forskellige spillere med forskellige spillestile, så der var i hvert fald nok at sparre med. Samtidig med Vibys lejr var der også JBTU-lejr for jyderne og en landsholdslejr. Man trænede mellem 2-3 træningspas om dagen, hvilket var rigtigt godt, selvom det blev lige lovligt sent nok i forhold til sengetider.
Trænere: Der var flere forskellige trænere på Viby-lejren. Morten Hyrup Rasmussen og Andy Pereira, som er Stigadivisionsspillere for OB, Dan Jakobsen, som er formand for den jyske klub Viby, der afholdte lejren, og så mine egne trænere fra Roskilde, Finn Tugwell og Allan Bentsen. Det var rigtigt godt at trænerne næsten hele tiden var henne og observere ens spil, så de kunne rette på fejl. Rigtigt fedt! Der var også mulighed for kinatræning med nogle af de forskellige trænere.
Faciliteter: Faciliteterne ved vores træningssted var rigtigt gode. Der var dejligt meget plads, hvor vi skulle sove inde i klasselokaler på skolen overfor hallen, hvor vi spillede. Bade-og toilet faciliteterne var også gode. Der var dog lidt for varmt inde i klasselokalerne, når vi skulle til at sove kl. 22.00-22.30. Træningsfaciliteterne ovre i hallen var gode, både med god plads og temperatur. Spisestedet lå inde i hallen ovenover hvor vi spillede. Det var for det meste sund mad. En lille kritik var desværre glatte gulveL.
Socialt: Det sociale venskab var rigtigt godt. De fleste var jyder, men mange af spillerne møder man normalt til de store stævner, inklusivt på Sjælland. Der blev grinet og snakket meget mellem dem man kender. Generelt var det en rigtigt god lejr, hvor man satte fokus på meget seriøs træning og kost. Der var morgenløb hver morgen og der var forbudt slik og energidrikke.
|
Om aftenen den 11/2 kom jeg hjem til min familie, men skulle kun lige overnatte til tidligt næste morgen, hvor jeg skulle videre på den næste lejr i Dalby, ved Jægerspris kl. 09.00.
Lejr 2: Dalby (Sjælland) arrangeret af ØBTU, 12/02 til 15/02
Sparring: Sparringsniveauet var forskelligt på ØBTU-lejren. Der var sparringpartnere lige meget hvilket niveau man lå på. Lejren var delt op i to hold. Der var et hold for mindre øvede, og et for øvede/elite. På det mindre øvede hold var der en masse sjove lege, men samtidig også seriøst. På det andet hold, syntes jeg selv at man fik rigtigt meget ud af det spillemæssigt, da niveauet blandt de andre spillere var højere.J
Trænere: Trænerne på det mindre øvede hold var blandt andet: Markus Mikkelsen og Peter Stilling. De er begge to velformulerende trænere. Trænerne på det andet hold var: Changhong Jiang, som er 1. divisionsspiller i Sverige, Mikkel Hindersson, landsholdsspiller og ungdomslandtræner Christoffer “Stuff“ Petersen. Der var 2 træningspas om dagen på hver to til to og en halv time. Her havde man havde mulighed for at få en god, men meget hård kinatræning af Changhong.
Faciliteter: Faciliteterne på lejren var virkelig gode. Man sov i et stort åbent rum lige ind til hallen, hvor vi spillede, men man kunne også vælge at sove i et klasselokale væk fra alt larm. Badeforholdene var også gode og fra man gik ud af hallen og hen til vores spisested skulle man kun gå i kulden i 10 sekunders tid. Super godt! Det var for det meste sund og nærende kost.
Socialt: Det sociale på lejren betød rigtigt meget for mig i hvert fald. Der var også andre Roskilde-spillere med, blandt andet: Emil, Marcus, Elias, Martin Skov og Leo. Der var rig mulighed for at slappe af mellem passene. Der var morgenløb hver morgen kl. 8 og der var samtidig mulighed for at gå ned i Daglig brugsen når man havde lyst. Det var en hyggelig lejr, fordi der var så mange man kendte og kunne snakke med.
|
Efter de to første lejre i Falling og Dalby ventede kun en lejr efter jeg kom hjem om eftermiddagen den 15/2 til næste morgen i Sverige.
Lejr 3: Eslöv (Sverige) arrangeret af Eslöv AI BTK, 16/02 til 20/02
Sparring: På den sidste lejr i Eslöv, var spillernes niveau rigtigt højt. Svenskerne, som var derhenne spillede alle sammen i høje rækker, så vidt jeg ved, og mange af dem spillede i Eslöv, som også er en af de bedste svenske klubber.
Trænere: Der var flere forskellige trænere på Eslöv-lejren. Peter Andersson og Mattias Andersson, som er fætre, de havde meget erfaring med ungdomsspillere, Andy Kienle, der er Bundesliga træner, Peter Sartz der er tidligere dansk landtræner 19 år i træk og som jeg personligt syntes var bedst. Og sidst, men ikke mindst, den rigtigt dygtige og flinke hjælpetræner Sebastian Lundahl. Trænerne gik meget rundt og observerede en spille og kom hele tiden med gode råd. Rigtigt fedt! Der var også mulighed for kinatræning med Andy og Sebastian.
Faciliteter: Det var gode faciliteter, de havde i Eslöv. Vi sov ovenpå i hallen, hvor vi trænede. Vi sad også og spiste lige på den anden side af banderne og vi spillede på rødt gulv. Det var sund og varieret kost og vi sov utroligt godt i køjesenge. Vi behøvede ikke engang at gå udenfor, medmindre vi skulle købe slik (hvilket jeg ikke gjorde). Desuden havde de et fint netværk så man havde mulighed for at gå på Facebook osv.
Socialt: Trods den gode træning og gode venskab på de andre lejre var det sociale i Sverige ikke så godt. Jeg var den eneste dansker ud af ca. 30 spillere. Jeg vil foreslå at man tager et par bordtennis-venner med hvis man ikke skal kede sig ihjel.
|
Altså hvis man kunne finde på at tage af sted ligesom mig på en lejr eller to, måske endda tre, hvis man vil gøre noget ekstraordinært, er det rigtig fedt, men jeg vil anbefale en de 3 lejre jeg selv har været på, hvis man har muligheden. Lejren i Falling er for nogle der træner 100 % seriøst og kan klare omstændighederne. ØBTU-lejren er seriøs, men også sjov måske for dem der ikke har spillet så lang tid. Lejren i Eslöv er også for nogle, hvis man vil træne seriøst, men jeg vil anbefale at tage nogle venner med på turen. Hvis man gør som jeg og tager på træningslejre, så vil ikke kun ens bordtennis blive bedre, man vil også få en masse gode oplevelser og minder med hjem i sin taske J Jonas…