Dilling vandt top 12 i junior efter suverænt spil

Roskildes drengespiller Andreas Dilling gjorde rent bord ved som den kun fjerde drengespiller i historien at vinde top 12 i juniorrækken med hele 11-0 i score.

Dilling viste fremragende spil i hele turneringen og beviste igen, at hans flotte spil i juniorrækken ved året GP stævner ikke er tilfældigt.

Turneringens klimaks var kamp 9 og 10 mod brødrene Rasmussen fra Amager. Den 9. kamp var mod Kasper og det blev en hård gyser for unge Dilling, der for første gang i turneringen viste lidt nervøsitet. Kampen bølgede frem og tilbage og endte med en gyserafslutning med 14-12 i 5. sæt til Andreas, i slutboldene havde Andreas mere end svært ved at serve kort, så sejren kom hjem på godt forsvar og modangreb på 2. og 3. bolden.

Efter 9. sejr i træk ventede første seedede Tobias Rasmussen, der aktuelt ligger nr. 17 i Europa for juniorer, i en direkte finale om sejren. Tobias havde godt nok tabt til De Voss fra Hillerød, men med en sejr over Andreas ville Tobias kunne tage sejren pga. sejr i indbyrdes opgør. Andreas havde dog ok odds med lutter sejre i 9 kampe og desuden slog han Tobias til både OB og Roskilde GP. Nerverne var væk, det var tydeligt at se på Andreas, at han så frem til dette opgør, og han vidste, at han kunne spille på et meget højt niveau. Og det gjorde Dilling i denne direkte kamp om guldet, Dilling spillede giftigt og aggressivt som meget få danske spillere formår. Han udfordrede sin 3 år ældre modstander fra start med en skarphed og tempo, som bør give ham medaljechancer til EM for drenge til sommer i Italien. Dilling bragte sig foran 2-1 i sæt, og det var en tydelig frustreret Tobias, der ledte efter taktiske løsninger på den aggressivitet, som han blev mødt med.

Fjerde sæt blev tæt, meget tæt, og der var max intensitet i kampen. Andreas spillede fremragende og det gjorde Tobias faktisk også. Det var bordtennis i europæisk klasse. Andreas havde dog overtaget og spillede en tand mere direkte, og samtidig havde han også de marginaler af netbolde, der gjorde det endnu sværere for Tobias.  Den afsluttende bold for kendetegnende for kampen, da Andreas går rundt om hjørnet og slår en vinder direkte med forhånden efter egen serv. Glæden var tydelig at spore, dette var virkelig en stor sejr i karrieren for unge Dilling, der senest for 14 dage siden også var ved at slå igennem på seniorsiden, da han tabte yderst knebent til Chr. Kongsgaard 4-2 med 14-12 og 12-10 i de to sidste sæt.
Værd at bemærke er det også, at det er andet år i træk, at Dilling vinder top 12 med 11-0 i score, gad vide om andre spillere har præsteret det før.

Kjelgaards forrygende start
Det var dog ganske tæt på, at Dilling havde fået en skidt start, da han mødte Kjelgaard, der var med på afbud. Kjelgaard havde alt at vinde og spillede meget flot sin chance ved sin første top 12 turnering, faktisk spillede han sig frem til to matchbolde ved stillingen 10-8 i 5 sæt. Dilling viste overskud og fik det truende nederlag vendt til sejr. Men Kjelgaard havde trods nederlaget fået blod på tanden, og viste i de efterfølgende kampe meget flot og aggressivt spil. Det blev til flotte sejre over Stokkehave og Thomas Hansen og tætte nederlag til Jakob Hansen og Furbo.
Derefter kom der en række mere svindende kampe, der desværre vippede til modstanderens fordel hver gang. Men en godkendt indsats i top 12 debuten og masser af god info om, hvad der skal trænes videre på.

Godkendt indsats var der også fra Gullberg og Anton, Anton spillede mange flotte kampe og endte desværre med at være et sæt fra en bronzemedalje. Men der er masser at bygge videre på hos Anton, der har gode server og og et godt aggressivt forhåndspil. Gullberg startede med nederlag på 14-12 i 5. sæt til Anton i en spændende kamp, hvor begge havde flot ære af en velspillet fight. Derefter tabte Gullberg kun til den senere vinder Rasmus Mikkelsen i 6 kampe og lå sammen med Anton flot med fremme i feltet. Men i de sidste kampe søndag kom trætheden i benene og spillet blev mere ustabilt, der kom flere nemme fejl.

Anton blev flot nr. 4 og Gullberg blev nr. 6, nu er det bare at komme hjem og træne videre, der er stadig meget at hente i bedre benarbejde og returspil.