Polsk hold satte Roskilde Bordtennis på plads

Polske Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki var for stor en mundfuld for Roskildes batmænd i gruppespillet i Champions League på hjemmebane.

Af Morten Lyebalk

Første kamp i gruppespillet imod et polsk mandskab – og så på hjemmebane i Roskilde Kongres Center Bauhaus Arena. Ja, optimismen var stor ovenpå sidste års flotte kvartfinaleplads i Champions League. Nu skulle de danske farver forsvares igen. Og selvom sportsdirektør Allan Bentsen manede til besindighed, da Bogoria Grodzisks tre spillere alle var bedre placeret på verdensranglisten end de tre Roskilde-repræsentanter udi evnerne ved bordtennisbordet, så kunne ingen af de knap 150 fremmødte tilskuere sige sig fri for en god portion optimisme ovenpå sidste sæsons fornemme storspil fra Roskilde-mandskabet i Champions League. Polakkerne stillede med tjekken Pavel Sirucek (nr. 76 på VR), japanske Masaki Yoshida (Nr. 60) samt græske Panagiotis Gionis (nr. 74). Til sammenligning stillede Roskilde med Zhai (nr. 124), Maze (nr.397) samt nyerhvervelsen fra Ungarn, Tamas Lakatos (nr.133).
Zhai – tæt på et fuldendt comeback!

Første Roskilde-mand ved bordet var Zhai, der skulle op imod tjekkiske Sirucek. Polakken kom bedst fra start, men Zhai var lige i hælene, så de to slagsbrødre fulgtes ad til både 5-5, 6-6 og 7-7. Zhai fik skiftevis vist prøver på sit hurtigt anlagte spil, men det blev også til en del fejl – fremprovokeret af en stærkt spillende tjekke. Desværre fik Sirucek en række hurtige point i slutningen af sættet, så de 7-7 blev forvandlet til en tjekkisk sætsejr på 7-11.

2. sæt blev lige så jævnbyrdigt som 1.sæt skulle det vise sig, men sådan så det indledningsvist ikke ud!: Først bragte Zhai sig på 4-1, men siden gik Roskildes kineser lidt i stå og øjeblikke senere var Sirucek foran 4-8! Men Zhai er en fighter og på flere gode angrebskombinationer samt en tjekkisk servefejl, så stod der pludselig 9-9! De to kamphaner fortsatte helt lige til 13-13, inden tjekken i et par halvlange dueller ikke får ram med forhånden. 15-13 til Zhai og 1-1 i sæt!

I 3.sæt er det Sirucek, der begynder bedst og er oppe 1-4. Få øjeblikke senere udligner Zhai med en sublim forhåndsvinder trukket stående fra baghåndssiden. Zhai holder teten resten af sættet, selvom Sirucek er lige i hælene. Flere gode forhåndskombinationer fra Zhai gør udslaget. 11-8! Og nu 2-1 til Zhai i sæt!

4.sæt bliver desværre et vendepunkt. Sirucek kommer ind i en god rytme – samtidigt med at Zhai ikke kan finde spillet. Godt nok er Roskildes kineser med ved á1 – men så er det også det! Tjekken er nu helt ovenpå og Zhai kommer desværre igen lidt ind i en down periode. Sirucek viser glimrende alsidigt spil – presser mestendels Zhai i baghånden – og det giver for alvor pote i 4.sæt, som tjekken vinder hele 3-11. 2-2!

Afgørende sæt! Desværre er Zhai ikke helt kommet ud af sit dødvande – og tjekken moser på samtidigt med at både net- og bordkant synes på det polske mandskabs side. Zhai er desværre bagud 1-4 ved første timeout. Og 5-7 ved næste timeout. Zhai får kontakt: 5-8 bliver til á8. Men igen er det polakken, der viser mest stabilitet: Et polsk prik på servereturen sendes i nettet med baghånden af Zhai. Kort efter er det Zhais forhånd, der kikser. 8-10. Nu server tjekken. Men han laver en servefejl! 9-10. Stor spænding i Roskildes hal D. Desværre er det polakkerne, der kan juble da en Zhai med baghånden på servereturen rammer netkanten, hvorefter bolden går ud over og væk fra bordpladen. Øv! 0-1 til det polske mandskab i en kamp, hvor Zhai godt nok får vist højt niveau, men også har lidt for mange og lange udfald undervejs i kampen. Men det var afgjort en kamp, som Zhai godt kunne have vundet.

Maze udklasseret
Næste match stod imellem Maze, verdensranglistens nr. 397, der netop havde deltaget ved EM i Alicante, men var slået ud i indledende runde og havde pådraget sig et mindre riv i ryggen. Nogle dages pause og Maze havde meldt sig klar til Champions League-opgøret, hvor han nu stod overfor japanske Yoshida – verdensranglistens nr. 60. Og de to placeringer på ranglisten kunne tyde på en pæn forskel imellem de to spillere, men den slags har Maze før gjort til skamme – men sådan blev det dog ikke denne gang. Da kampen gik i gang var Maze hurtigt på hælene imod den kvikt og sikkert spillende japaner, der bragte sig foran 1-5. Herefter havde Maze sin bedste periode i kampen og fik med blandt andet gode baghånds- og forhåndsslag presset nogle fejl ud af Yoshida. Men det var desværre ikke nok. For godt nok var Maze en overgang kun bagud 6-8 og 8-9, Men det er Yoshida, der slutteligt kan følge egen serv op med en giftig forhåndsskru af et loob, som Maze ikke kan fange. 8-11 i 1.sæt.

Desværre fortsatte den japanske dominans: Maze kom bagud 2-5 og siden 2-8, inden han med et par reduceringer minimere sætnederlaget: 4-11. Japaneren er sikker og over Maze som en høg.

Det fortsætter desværre i nøjagtigt samme spor i 3.sæt, hvor Yoshida viser at der er tempoforskel. Maze er bagud 0-3 og siden 2-8, får reduceret på en flot baghånd til 4-9, men kampen tilhører fuldt og helt Yoshida, der igen vinder med 4-11. 0-3 i sæt og nu 0-2 i kampe til polakkerne.

Gode takter fra nyerhvervelsen Lakatos
Roskildes nye, ungarnske spiller, Tamas Lakatos skulle nu møde den defensive græker Gionis. Lakatos fik straks fra starten af vist prøver på sit angrbesspil. De to kamphaner fulgtes af til 5-5 med en lille fordel til Gionis undervejs, men herefter var det ungareren, der var i førertrøjen. Flere gange fik han med tålmodigt angrebsspil trukket Gionis lange defensive prik op fra bordpladen, endda med succes. Og Lakatos nuppede da også 1.sæt med 11-8 efter slutteligt at have fulgt egen serv op med en hård, utagelig baghånd for Gionis.

I 2.sæt var det dog Gionis, der hurtigt fik sat sig på spillet. Grækeren gjorde det svært for Lakatos med sin utroligt solide defensiv såvel ved som væk fra bordet. Lakatos angrebsslag endte desværre ofte i nettet eller væk fra bordpladen i denne periode. Bagud 1-4, kom Lakatos på 3-5, men sættet tilhører Gionis, der enkelte gange i sin utrolige defensiv også får vist angrebsspil ved at slå kontra! 5-11 til Gionis – og nu 1-1 i sæt.

I 3.sæt kommer Gionos foran 0-3, men Lakatos kommer fornemt igen!: Udligner til 3-3, siden 5-5 og 6-6. Ja, er endda foran 7-6, men på trods af en fornemt spillende duel og reducering til 8-9 med tålmodigt angrebsspil, så er det Gionis, der hiver stikket hjem med 8-11 ved hjælp af sine lange, lave, defensive slag. 1-2 til Gionis.

I 4.sæt er det Lakatos, der viser klassen indledningsvist: flere gode angrebsslag med god fart gør det svært for Gionis at holde boldene lavt på bordet – og Lakatos går fra á2 til 5-2. siden får den defensive Gionis dog udlignet til 7-7 og 8-8. Her er det grækeren der bevarer hovedet koldest: Først for Gionis leveret sit varemærke – de lange, lave defensive prik. Først skyder Lakatos i nettet med forhånden. Og på det næste point får grækeren behændigt erobret pointet ved at vende udviklingen i duellen til en kontrolleret offensiv, som Lakatos returnerer i nettet med forhånden. 8-10. To matchbolde til Gionis! Men to flotte angrebsåbninger med baghånden kan grækeren ikke holde, så kort efter er stillingen 10-10! Tilskuerne holder vejret, alt imens Lakatos klappes taktfast frem imod nye højder. Kort efter står der 11-11. Herefter viser Gionis nok en gang en flot defensiv, som Lakatos slutteligt ender med at skyde bolden ud over bordkanten på efter at have ramt netkanten. 11-12. Nok en matchbold. Og denne gang får Gionis desværre held til at lukke kampen, da roskildes nye mand slutteligt ekspederer forhåndsslaget ud over bordpladen. 11-13. 1-3 til Gionis, der lukker kampen med den tredje sejr af tre mulige.

På den igen…
Roskilde Bordtennis nederlag hjemme i gruppe C betyder selvfølgelig lige nu ser lidt ud til at blive op ad bakke rent sportsligt…. Næste modstander er franske Vaillante Sport Angers TT, et hold, der tidligere har voldt os store problemer. Kampen spilles 11.oktober på udebane. Ydermere er tyske FC Saarbrücken Tischtennis i gruppen. Roskildes to næste hjemmekampe i Champions League spilles henholdsvis 16.november og 7.december. Kom ned og støt op om Roskilde-holdet, så vi kan få taget revanche for nederlaget til polske Bogoria Grodzisk Mazowiecki.

Matchfacts: 26.september 2018
Roskilde Bordtennis BTK61 – Bogoria Grodzisk Mazowiecki 0-3
1.kamp: Zhai- Pavel Sirucek 2-3 (7-11, 15-13, 11-8, 3-11 9-11)
2.kamp: Michael Maze- Yoshida 0-3 (8-11, 4-11, 4-11)
3.kamp: Tamas Lakatos- Gionis 1-3 (11-8, 5-11, 8-11, 11-13)

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.